Asam Garam Kehidupan: Ampun maaf semua.

Nuffnang

Pages

21 Sep 2014

Ampun maaf semua.

Assalamualaikum wr.wb- salam ukhwah dan kasih-sayang buat semua teman alamaya dan sesiapa jua yang sudi singgah atau tersinggah di sini, semoga rahmat dan pengampunan Allah selalu ada buat kita..hamba-hambaNya yang selalu saja terlalai ini, diberi nikmat kita lupa bersyukur, diuji kita memberontak..ampunkan kami ya Allah...

Tak tau la masalah apa, tapi rasanya masalah internet, sejak hari jumaat lepas, sangkut-sangkut, tak dapat nak BW, tak dapat nak tinggal komen dan tak dapat nak follow balik. Seronoknya saya tengok rakan ukhwah saya dah bertambah, tapi maaf sesangat tau, saya belum dapat follow balik, once masalah internet ni selesai, berdesup saya follow balik yea, janji..

Cuti sekolah seminggu dah selesai, anak-anak dah balik asrama, tinggal berlima semula di rumah. Alhamdulillah saya ada lebih masa untuk diri sendiri, yey..cuma terasa sunyi juga. Kalau semua berkumpul meriah dengan suara gaduh-gaduh, nangis-nangis, minta nak makan tu, nak makan ni...

Berakhir cuti sekolah maknanya kesesakan jalan raya bermula semula. Arghhhh..tension ( padahal bukan pun saya yang drive , ha ha ha ). Bak kata jiran yang saya tumpang tu, orang pencen nak hantar cucu gi sekolah, cikgu sekolah, mak ayah nak hantar nak gi sekolah, van sekolah bas sekolah nak hantar budak-budak sekolah, macam salahkan sekolah je yek. Tapi memang berbeza sangat, jalan raya masa cuti dan masa sekolah. Cuti sekolah seolah-olah separuh kenderaan hilang di jalan raya.  Mad ( jiran saya tumpang tu ) relax siket, kalau tak kat mane dia boleh cilok, dia cilok je..ha ha..Na jangan marah no..gurau pepagi camni.

Apala yang saya dok membebel ni, ekceli tadak idea sebenarnya. Ni amik masa jap kat sini nak hilangkan ngantuk, aduhai kenapa la tidur lepas subuh tu enak banget..kan...Kalau tak kuatkan hati ngadap blog ni, dah pastinya saya tertidur balik. So segala urusan rumahtanggaku akan tergendala, banyaknya kerja..nak gosok baju kerja larling, nak masak, nak ngemas..bla..bla. bla...

In shaa Allah, dipanjangkan umur kita jumpa lagi di sini, di dunia maya tanpa sempadan ni. Sekali lagi ampun maaf kepada semua yea.

4 comments:

  1. Ampun maaf dari saya juga.. silent reader. :)

    ReplyDelete
  2. Terimakasih pada saudara/saudari sbb sudi dtg sini, saya hargai, datanglah selalu yek..:-)

    ReplyDelete
  3. kak Azie, no wonder lah nama kak Azie jarang muncul di blog JM..ingatkan dah x sudi singgah sana ehehe..ok..ok..x pe nanti line dh okey boleh lah terjah semua blog kawan2 kan..dgn cara tu je kita boleh berkomunikasi dan eratkan hubungan ukhwah..hihihih

    ReplyDelete
  4. eh, kak azie pasti singgah sane bila ada je entri terbaru. In shaa Allah..moga ukhwah kita berkekalan yea.

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign