Asam Garam Kehidupan: Congo bar in da house.

Nuffnang

Pages

7 Dec 2014

Congo bar in da house.

Orang buat cukup lengkap bahan. Saya..janji ada, takde gula perang, ganti dengan gula biasa, ha ha, ekceli terlepas pandang kat  perkataan  'perang' , so semalam beli bahan untuk mengcongo hari ni, tapi tak beli gula perang, takpe..kita tunggu next week plak. 

Haaa, ni belum masuk oven lagi, harusla berselcongo dulu iye dok, al maklum first time try buat, hi hi..
Resepi ni saya amik dari blog Knor Cinnamon, cuma saya takde gula perang.
Rasa? hmmm..okla..kot.

11 comments:

  1. Cer Nor Azimah potong, hias & ambil gambar, pastu taruk resepi.. mana le tau tiba2 akak teringin nak mencuba

    ReplyDelete
  2. Malu...hi hi
    nanti saya cuba buat ikut resepi yg betul tu, saya bagi resepi ek, tak pun UA stalk je kat blog Knor Cinnamon

    ReplyDelete
  3. Asalam..pasti dah siap hidangkan kami kat blog ya Cg azie...terbaik tak apa jangan bazirkan yang ada..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorila cikgu, tak sempat nak snap gambar dah habis kena ngap dek lima mulut anak-anak yg ada di rumah cuti sekolah ni, he he.

      Delete
  4. wah bestnya.. dpt tgok yg dh msk lgi best..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jadila saya buat ikut cam knor bagi resepi tu, cuma takde gula perang, dah masak tunggu sejuk sikit potong terus dingap dek anak-anak, tak sempat nak snap pun,

      Delete
  5. ni belum masak lagi eh...baru tgk dh rasa mesti sedap..itu belum rasa lagi :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala cian JM, tapi JM beli jelah, takat JM nak makan ngn adik ke, kenyang dah kalau beli sebiji, hi hi

      Delete
  6. air tangan seorang ibu..pakai resepi biasa-biasa pun sedap jugak akhirnya..hehe

    ReplyDelete
  7. Tahniah dapat buat congo bar kali pertama. Biasalah mesti ada kelemahan kan?

    -wina1979-

    ReplyDelete
  8. Haha....sudah mengonggo akhirnya....... belasah ajelah NA..... janji boleh bako, boleh makan haha

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign