Asam Garam Kehidupan: Cantiknya la ibu ngan abah;)

Nuffnang

Pages

12 Apr 2016

Cantiknya la ibu ngan abah;)

Dari hari jumaat lepas dia merengek nak cari gambar satu keluarga. Cikgu suruh bawak untuk buat kerja sekolah dia. Kerja English katanya, rasanya mesti ticer dia nak perkenalkan father/ mother la tu.  Almaklum budak darjah satu si Umar Zikri tu..

Kitorang ni dah lama tak simpan gambar kertas foto. Yelah zaman canggih manggih ni, amik gambar guna tepon, simpan dalam pc, pc meragam, kena tunggu abang besar balik bagi betul semula. Abang besar tu umur baru 17 tahun tapi takat nak programkan balik komputer tu kacang je bagi dia, jangan omak eah ni, takat bukak, tutup, google tu tau la. Tu blog tu, tunggulah abang, kakak balik barulah berubah wajah eah. Tulah, jaman memudo dulu tak maun deh belaja, dah tuo, otak dah bangang mane kan maun lagi..

Takpelah..bukan den nak seyes bona berblog nih, takat cerita-cerita biasa saja, hajat nak buat duit kat blog, besa naw angan-angan eh..penyudahnya camni jelah ha.

Jauh no kona eh.

Ni ha, nak tunjuk gambar ibu abah yang hensom dan comey bebona ni ha,  menanges Dato' Fazley dengan isteri eh kalo tengok nih., Ni dari kulit majalah Mingguan Wanita, macam-macam cerita kat dalamnya, resepi pun ada., sebab tu ibu sayang, biar lama pun ibu simpan, yang baru takdo doh nak beli, dah tak terbaca, tak sompek laei.

Ermmm...bilalah hujan nak turun lagi? Kadang nampak mendung, takdepun hujannya. ( cam merungut jr ). Risau kalau ada catuan air je, nak menakung air dengan tong-tong penuh kat dapur, tapi kalau dah terpaksa apa nak dikata lagi. Sabar jelah dengan ujian, jangan merungut, ada orang lain turun naik tangga flat tau kena angkut air...

8 comments:

  1. Haha..bernas tu :) betul rumah ni pun tak da gambar print tambahan anak kecik lagi frame gambar yang dibeli biar gambar dari kedai lagi mmm..mendung tapi belum, suspense kan..

    ReplyDelete
  2. comey bona tu omak abah eh...tokojut ticer nemgok tu kang hehehe

    samalah kat rumah ni pun takde sangat gambar yang diprint semua dlm pc atau enfon je

    ReplyDelete
  3. kat rumah saya belum pernah lagilah kena catuan ayaq...

    ReplyDelete
  4. Umar Zikri jgn ticer ingat Umar Zikri ni anak Dato' Fazley pulak:)
    Hakikatnya umi Umar memang cantik sangat cuma tak bermekap macam isteri Dato' Fazley aje. Kalau tak kalah dia tau..

    ReplyDelete
  5. Samalah kak. Gambar kat rumah siqah pun tak banyak. Semua dalam pc dan phone je. Nak kena start print dan jadikan frame agaknya..

    ReplyDelete
  6. Itulah sekolah ni dri dulu itu jerlh asyik foto family,byknya gmbar tu bab nak print2 bagai yg leceh ada benda tu rosak plkkk..skrg tak mcm dulu semua digital,tersimpn semua dlm dokumen..bkn dlm album pun...last bgi jer gmbar retis hahha..

    ReplyDelete
  7. saya tak suka bergambar atau ambil gambar. sebab itu, tak banyak gambar sekeluarga saya simpan...

    ReplyDelete
  8. Hihi... samolah....angan angan yor lebihnya.... Duit ke mano, entri ke mano haha...Wah bukan main lagi yor.... tak mau kalah nak gak celebrity ibu ayah umar Zikri tu ha

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign