Asam Garam Kehidupan: Dua kali dilamar cinta " Mat Saleh"

Nuffnang

Pages

18 Apr 2016

Dua kali dilamar cinta " Mat Saleh"

Memang hensom tau korang, bole cair dibuatnya, dengan tingginya, dengan putihnya, dengan bergaya ada kereta mewahnya. Ha ha..saya terlayan. Asalnya saya accept dia sebab nak link dalam Linkedin ( entah..saya tak tau sangat fungsinya, dulu join tu masa awal berblog ). Tiba-tiba dia hantar email panjang cerita pasal diri dia begitu, begini..katanya duda anak satu, siap tunjuk gambar lagi.

Yang pertama dulu, baru je nak berputik, saya dah cantas, yang ni saya biar dia berbunga dulu..

Saya nak tengok sejauh mana auta dia. Panjang email dia. Saya balas pendek je, tanya kenapa minat nak kawan dengan saya. Dia balas lagi, panjang berjela ..dah ada bunga-bunga cinta dah tu, siap panggil saya honey, my sweet heartlah, perghhh..mylaling pun tak panggil ai macam tu tau, boleh dia plak yang panggil.

Saya balas lagi, kenapa panggil honey, awak bukan kenal saya pun..

Dia balas lagi panjang, panjang berjela, ayat dia, memang cintan habeh korang, cinta sejati lah, lahir dari lubuk hati la, asyik fikirkan awaklah, bulan..bintang, bole bayangkan rambut awak terurailah..bla..bla..bla..blahh...

Pastu dah offer jadi isteri dia, siap panggil saya my adorable wife..ha ha..

Haa..korang jangan pikir saya nak menggatai tau, saya ni nak jadi isteri solehah kat mylarling sorang je. Tu saya nak tengok camane cara awang hitam,...saya rasalah, korang rasa? Camane anak- anak dara yang kesunyian, isteri-isteri yang sering ditinggalkan, anak dara yang terlajak umur ( minta maaf, harap jangan terasa ya ) boleh cair dengan begitu mudah, dengan ayat-ayat cinta dorang ni. Memang, ishhh..tak taula nak cakap, memang menggoda habis. Bila hati dah tergoda, tambah dia tunjuk gambar yang hensom kemain, siap posing dengan kereta mewah lagi. Haa, bila hati dah tergoda, dah cair, dah percaya, tu yang bila dorang minta duit senang-senang je bole bagi, ye tak?

Mula saya nak tunjuk email tu kat larling saya, bimbang plak kalo dia marah, yelah...ayat dia siap ada nak kiss, kiss bagai..mampuih saya kalo laling saya marah. Saya dah delete semua email dia..so tokleh nak tunjuk kat sini. .

Kepada anak-anak gadis di luar sana, ni cik akak nak pesan ni, korang berhati-hatilah, jangan cepat terpedaya bila ada mat saleh hensom nak kawan dengan korang, percayalah..tu tak lebih dari nak perdaya duit korang je...duit takpelah lagi, kalau maruah yang hilang....?

8 comments:

  1. Nauzubilah... tactik minta duit secara perlahan-lahan kan.. eee risau kan... ini sebab negara kita maju bagi mereka.

    ReplyDelete
  2. Saya pun penah jugak dapat "cinta monyet" dari "mat salleh",.. Mula2 layan jugak sebab nak tengok sejauh mana kelentong dia, sama macam akak lerr... tapi "mat salleh" nie terlebih pandai, katanya seorg engineer di Abu Dhabi tapi nak pinjam duit dari saya konon nak bayar kos perubatan anaknya yg accident..huhu kata engineer tapi nak pnjam duit...adoii.. gelagat manusia yang terdesak...

    ReplyDelete
  3. KAK ADA JUGA DPT FRENS ADD KAT FB DARI MATSALEH TAH DARI MANA SELLU MSG TAPI KAK XREPLY PUN...MOGA ALLAH LINDUNGI KITA DRPD GNGGUAN YG XDIINGINI

    ReplyDelete
  4. pada lelaki yang melepasi umur 55, kawan saya bagitau.... hati-hati dengan mak indon...

    ReplyDelete
  5. Sekarang ni Azi bukan aje yg lelaki macam ini. Lagi dahsyat perempuan pun ada yg menggoda lelaki sampai lunyai lelaki terpedaya. Kosong saving gara-gara kata-kata manis.

    Tapi yg kakak hairan dah banyak dipaparkan tetap ada lagi yg terpedaya dan tertipu. Kesian kan...

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum acik,hehehe..nasib baik dah jelaskan rupa2nya entri ni pasal scam love etc..saya pun pernah juga kena mengorat tapi dpt email la,akaun lain tak banyak..Alhamdulillah la Allah kuatkan hati saya supaya tak mudah tergoda ..hahahaha..

    tp kan,yang pelik,masih ada juga perempuan yg tertipu macm yg kak zakie sebut tu..nak kata tak ada pendedahan berita,banyak...hem..wallahualam..

    ReplyDelete
  7. Padan muka dia....satu dunia dah tau auta dia ni. Yg jadi mangsa mamat tulah..... Padahal org sebenarnya ireng hihi....
    Tapi benda gini mmg dah banyak berlakulah mak. Kesian kat gadis gadis kita takut terpedaya.

    Pandai gak ko berlakon ek mak hihih

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign