Asam Garam Kehidupan: Sukan?...Sori, tak minat

Nuffnang

Pages

16 Dec 2013

Sukan?...Sori, tak minat

Entahla..sejak zaman sekolah rendah sampaila menjejak kaki ke sekolah menengah tak pernah join acara sukan,eh..sori, ada juga..sukaneka masa darjah satu..bawa bola dalam sudu, masuk air dalam botol, pastu..tak pernah masuk lagi apa-apa acara pun. Serius? Ya.. Netball ke? Tak..tak pandai pun..

Rasulullah pun suka bersukan..sukan Rasulullah seperti renang, memanah, berkuda...

Jangan bandingkan sukan Rasulullah dengan sukan sekarang, sukan sekarang jauh bezanya kalau nak bandingkan dengan sukan Rasulullah..

Sukan sekarang..dedah aurat, langgar waktu solat, pergaulan bebas...


Satu cita-cita tapi berlainan kiblat.

7 comments:

  1. sukan yang nabu anjurkan memanah, berenang dan berkuda, mesti ada sebab sukan-sukan ni nabu suruh kita buat, kan kak jie?

    ReplyDelete
    Replies
    1. zaman nabi sukan-sukan tu yang famous, lagipun nabi bersukan sebab nak jaga kesihatan, org sekarang sukan dapat duit wooo..

      Delete
  2. Hmmm... adakah gambar ini di negara kita? Kenapa depa bersolat di padang terbuka tapi berlainan arah kiblat??

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun tak pasti gambar ni di mana, share dari kawan, tapi rasa macam kat Msia, ada bendera yang semua org kenal tu..,

      Delete
  3. CN suka sukan ! lagi2 berbasikal, tapi masa preggy sampai sekarang, tak pegang2 basikal tu ! hehe

    ReplyDelete
  4. memang bagus sukan tu, asal jaga syariat, Islam pun tak larang..

    ReplyDelete
  5. untuk kalian yang menunggu liburan dan bingung untuk cari tempat yang NYAMAN,MURAH dan STRATEGIS :) langsung aja yu kunjungi di HOSTEL MURAH DI BANDUNG COCOK UNTUK BACKPACKER

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign