Asam Garam Kehidupan: Niat-niat ketika membasuh anggota wudhuk

Nuffnang

Pages

10 Feb 2014

Niat-niat ketika membasuh anggota wudhuk

 Mungkin ramai yang dah tahu, tapi apa salahnya baca kan, boleh refresh..dan amalkan..

1. Ketika membasuh muka, setelah niat wudhuk yang wajib- mohonlah agar wajah kita bercahaya, moga dikenali kita sebagai umat Nabi Muhammad di Yaumul Mahsyar nanti.

2. Ketika membasuh tangan kanan- niatkan agar diberikan buku amalan dengan tangan kanan.

3. Ketika membasuh tangan kiri- niatkan agar janganlah diberikan buku amal dengan tangan kiri kita.

4. Ketika membasuh sebahagian kepala- niatkan agar berikan kita perlindungan di Padang Mahsyar nanti.

5. Ketika membasuh kedua telinga- niatkan agar dijauhkan kita dari mendengar perkara-perkara maksiat.

6. Ketika membasuh kedua kaki- niatkan agar dipermudahkan kita meniti di Titian Sirat.

Moga ada yang boleh diambil manfaatnya.
ihsan google




10 comments:

  1. terima kasih di atas perkongsian yang sangat bermanfaat ini kak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2, ini amalan yang diajarkan oleh arwah mak akak, moga farah juga dapat amalkan.

      Delete
  2. Terima kasih, satu perkongsian ilmu dan peringatan terbaik untuk kita yang sering alpa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama, moga ada saham untuk arwah mak yang ajarkan amalan ini..

      Delete

  3. Salam ukhwah
    terima kasih kongsi ilmu untuk panduan kehidupan

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ukhwah kembali..

      terimakasih juga sudi berkunjung ke sini dan bagi komen..:)

      Delete
  4. Salam,.thanks kongsi ni, baru tahu

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam, ya sama2, Alhamdulillah dapat ilmu kan..InsyaAllah moga dipermudahkan untuk diamalkan.

      Delete
  5. Ye setuju, berkali2 pun tkpe..ilmu, rugi sgt klu dpt free gini..tk di mnfaatkan

    ReplyDelete
  6. terimakasih knor..saya pun banyak dapat ilmu masakan kat blog knor tu, first yang saya try ( tapi tak jadi sangat ) saya buat kek choco moist( Malu jee..org dah berzaman buat, saya baru try..ha ha )

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign