Asam Garam Kehidupan: Tak sibuk pun, cuma..

Nuffnang

Pages

4 Nov 2020

Tak sibuk pun, cuma..

Hakak tau la takdak sapa yang ghindu aihhhh...tapi saja ja nak habaq mai, hakak ni tak ngedet blog ni bukanlah sebab banyak gheja..tapi sebab anak2 dok guna hp buat gheja sekolah dorang, hakak nih dapat pegang phone petang2 gini je. Sikakak form 4 tu hpnya cukup2 makan jah, takleh nak install google meet, sekali gm dah 2 jam..kang si Umar Zikri plak ada homework sekolah kebangsaan lah,sekolah agama lah..haihhh..tah bila pkp ni nak habihh, payohla hakak cenggini.
Ni hah semalam, jiran bagi keledek pepel, kak rebuih makan cicah kepala, boleh tahan sedap ghupanya..cuma potong stim sikit sebab kelapa tu dah tua. Len kali nak beli kelapa putih je buat stok untuk buat kuih2..caihhhh..macamla rajin..
Ni pun dapat jiran bagi juga. Buah mangga epal muda..nyammm..potong3x..nak buat jeghuk mangga campuq asam boi campuq cili...perghhhh...mesti ada dah telan liuq tu, kan2x..

14 comments:

  1. Walah semua sedap.
    Jenguk sahaja blog Kak Nor Azimah apabila ada kelapangan.

    ReplyDelete
  2. Tgh luruskan pinggang, baru habis tusyen dgn budak2, sambil bw..

    ReplyDelete
  3. Sedapnya keledek rebus. Ni ygnak buat mama gi Cari ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap mama, sesekali mkn juadah orang dolu2.

      Delete
    2. Aiseh terlupa nak Cari keledek.. ni teringin balik dah

      Delete
  4. Rindu juga tau sebenarnya, tertanya2 juga hehe

    ReplyDelete
  5. sekarang ni ramai budak2 muda tungu kat traffic light jual jeruk mangga dlm balang rm10 jakk..

    ReplyDelete
  6. Sedapnya kak keledek rebus cicah kelapa. Hujan-hujan gini fuhh, memang layan...

    ReplyDelete
  7. Mmg terliur tengok mangga Tu zimah 🤤

    ReplyDelete
  8. murah rezeki jiran berkongsi rezeki. Sedap tu kak keledek ungu. rebus memang sedap. asam tu mujur ada simpan stok dalam peti ais. kalau tak kecur tengoknya.hihi

    ReplyDelete
  9. dua2 menu rare kak azimah..sedap saya mkn juga :)

    ReplyDelete
  10. Wah bagusnya jiran.. moga murah rezeki jiran tu berkongsi rezeki

    ReplyDelete
  11. Izin promo ya Admin^^

    Bosan gak tau mau ngapain, ayo buruan gabung dengan kami
    minimal deposit dan withdraw nya hanya 15 ribu rupiah ya :D
    Kami Juga Menerima Deposit Via Pulsa
    - Telkomsel
    - XL axiata
    - OVO
    - DANA
    segera DAFTAR di WWW.AJOKARTU.COMPANY ....:)

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign